Listy do Polski 11: „List otwarty do Prezydenta RP” (PDF)

Listy do Polski 11: „List otwarty do Prezydenta RP” (PDF)

Wszyscy wyglądamy powstania magicznej „trzeciej siły”, która uporządkowałaby bałagan w państwie, tymczasem cokolwiek obiecującego się wykluwa, zostaje natychmiast wchłonięte przez większą partię, zapewniając anachroniczną, bezskuteczną dwubiegunowość.

Piszemy zatem do samego Prezydenta RP, aby zrewolucjonizował zarządzanie państwem, uratował Polskę od zguby i otrzymał za to Nagrodę Nobla. Prosimy o stworzenie oficjalnej „trzeciej siły”, rodzaju szwadronu aniołów-zbawicieli – pomysł dotąd niespotykany w rozmachu, efektywności, sprawiedliwości.

Format PDF (10 stron A5, wielkość pliku 0.7 MB) – pobierz tutaj Pobierz publikację Listy do Polski 11 - List otwarty do Prezydenta RP - w formacie PDF

Informacje Grzesio Polak
Rodzina, szkoła, studia, otoczenie, doświadczenia, samouczki itd. - nic nie pomogło i Grzesio pozostał niekompatybilny ze zorganizowanym systemowo światem, czyli nigdy nie dorósł. Krnąbrny genotyp, wbrew wszelkim zewnętrznym wpływom, zapobiegł manifestacji procesów dojrzewania, skazując nieboraka na łasce osobistych, infantylnych wyborów oraz politycznie niepoprawnych konkluzji. Tak więc Grzesio kroczy po padole ziemskim, zmagając się ze swoją naturą, tudzież z naturą szerzej rozumianą (życiem generalnie; stanem rzeczy; siłami uniwersum), a walka jest to nierówna! Miłego czytania!

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s